Postad i Våran vardag

Sega tisdagar

Tisdagar är sen länge min värsta dag på hela veckan. Jag har alltid tyckt att tisdagar är sega, tråkiga och långa.

Jag vet att ni börjar bli trötta på om mitt tjat om att Loui inte vill gå till förskolan. Så var det även i morse, vi kom precis till klockan slog 7.00. Jag vet ju så väl att jag måste bryta det här mönstret på något sätt. Men hur vet jag inte. Ska se om mina kollegor kan komma med något bra tips. För han har ju roligt på förskolan när han väl är där. Även fast han ger mig en väldigt arg min när jag säger hejdå. Då brukar han vara glad när jag kommer på eftermiddagen.

Jag har även fått en känsla av att Loui kanske känner sig understimulerad på förskolan och att det kan vara det som gör att han inte vill gå dit. Men det är jag inte så säker på. Har inte frågat om det är så.

I går åt vi pannkakor med grädde, jordgubbar och sylt. Loui åt och tyckte att det var gott med vispad grädde. Mätta blev och efter vi hade ätit så borstade jag tänderna på Loui så la vi oss i sängen och läste böcker. Sen somnade Loui som en stock. Jag små tittade på tv medan jag pratade i telefonen och satt under en filt för att värma mig.

Jag skulle ha gjort lite yoga pilates men min pilatesboll har hål i sig så luften hade åkt ur. Ändå så har jag försökt att laga den med silvertejp. Och ni vet ju vad man säger, det som inte går att laga med silvertejp är trasigt på riktigt. Så jag får köpa en ny pilatesboll.

Här kommer svaren på några frågor som jag har fått.

Tror du att han är rädd för viss mat just för att han har sin allergi? Ja, det tror jag. För Loui säger ofta att han inte tål vissa saker. Tyvärr så ger det en jobbig stämningen vid matbordet. Loui vill gärna se vad det är i maten och när han inte vet vad som är i maten så vill han inte äta, han skriker och vill gå från bordet och säger att han inte är hungrig. Det här är något som jag måste bryta mönster på men vet inte hur jag ska göra. För jag vill ju ha en bra stämning vid matbordet.

Tänker om han kopplar ihop maten med att bli sjuk? Kanske långsökt men tänkte lite? Det gör han. Han minns att han kräktes väldigt  mycket innan jag upptäckte att han hade mjölkprotein allergi. Men nu klarar Loui av laktosfritt. Inte så långsökt, känns väldigt logiskt.

vad tror du gjorde det lättare just idag? Gjorde ni något annat på morgonen så att han inte tyckte det var jobbigt? Var det för att du berättade om sandlådan? I onsdags förra veckan så gick ju Loui frivilligt ut i farstun för jag sa att han kunde leka i sandlådan med sin kompis. Ja, det kan ha vart för att jag nämnde sandlådan. Eller så hade han en bra morgon. Det finns ju många som är morgontrötta och inte vill gå till jobbet.

Har du provat att ringa pedagogerna efter 20 minuter och fråga hur han har det? Det kanske känns skönt de dagar han varit ledsen att höra hur det går? <3 Jag brukar smsa och fråga om det gick över snabbt. Det är väldigt skönt att veta att Loui inte är ledsen hela tiden och att det går över snabbt.

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin
Hannas krypin,
Min dotter hade också en period när hon inte ville gå till förskolan men det gick över sen. Jag tänkte på en sak angående att Loui inte vill gå till förskolan. Det kanske inte är så att han inte trivs utan snarare att det är väldigt skönt att vara hemma. Jag som vuxen vill ju inte alltid gå till jobbet och hade hellre stannat hemma. Fast jag inte på något sätt har det dåligt på jobbigt.
hannafialotta.blogg.se
Moa Larsson
Moa Larsson,
Jag är INTE trött på det tjatet, jag tycker att det är bra att du får skriva av dig någonstans. Vi har alltid haft lätt att lämna My, vilket du såklart inte vill höra om nu, men jag har därför inga tips eller trix att ge dig. Hoppas att någon annan varit med om samma och att ni kan slå era kloka huvuden ihop! Vill du bara skriva av dig så lägg till mig på facebook 🖤
moafidelie.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229