Postad i Våran vardag

Vardagen är igång

Gårdagens kompentensutvecklingsdag var väldigt bra, föreläsaren var väldigt bra och det var så givande. Såg att jag fick en kommentar att ”visst jobbar du på förskola?” Ja, helt rätt. Jag jobbar på en förskola som ligger lite utanför Norrköping. Jag trivs väldigt bra på mitt jobb.

Morgonen hemma var lite kämpig för Loui, han ville helst inte gå upp eller ta på sig kläder. Men tillslut så gick det väldigt bra. Vi gick och pratade lite på vägen till förskolan. Lämningen gick väldigt bra. Så det känns så skönt att det gick så bra som det gjorde. Nu sitter jag på spårvagnen på väg till resecentrum för att byta till bussen som tar mig till jobbet.

I går kväll så gjorde jag ännu en omelett och den blev mycket snyggare när jag väntade den men även den gick sönder. Varför ska det vara så svårt att vända en omelett? I den hade jag lite grädde, 2 ägg, lite salt och peppar. Sen toppade jag med fetaost och soltorkade tomater. Väldigt enkelt att slänga ihop. Loui hade ätit mat innan han kom hem.

Nu har det snart gått en vecka med LCHF och jag märker att min rosacea har blivit betydligt bättre. Så det finns bara fördelar med att lägga om kosten.

Som jag har skrivit tidigare så har jag ju permanentat håret. Nu är det ju inte så populärt längre att permanenta håret, utan det var mycket vanligare på 80 och 90 talet. Jag har permanentat mitt hår 2 gånger tidigare men då var jag tonåring. Nu är jag ju 29 år. Så man rullar upp håret på spolar och sen har man i permanentvätska och det ska sitta i i Max 40 minuter. Så ska man skölja ur permanentvätskan. Och ha i fixeringsvätskan och skölja ut den efter 10 minuter. Då ska spolarna bort och resten av fixeringsvätskan ska i och sitta i 5 minuter för att sen sköljas bort. Sen är det så gott som klart. Så jag har permanentat mitt hår till lockar och inte använt någon locktång som en del trodde. I kväll så ska jag även tvätta håret så då ska jag använda mitt nya schampo, inpackning och balsam. Så efter i kväll kan jag berätta vad jag tycker om mina nya hårvårdsprodukter.

Gillar

Kommentarer

jessica
jessica,
ja anaade faktiskt du hade permanentat det. för jag har för mig du nämde tidigare någon gång att du ahde planer på att göra det. Dock fattade jag inte att du brukar göra det själv, jag trodde du gick till salongen, coolt att du vet hur man gör sånt, har eller är du frisörska? 😃 <3 eller är det bara jag som är så pass efter i trenderna att jag missat man kan göra det själv haha? XD <3 nouw.com/jessicaburman
Mina
Mina,
Den där omeletten lät riktigt god.
Det var något jag verklugen tog med mig när jag åt LCHF kost och det var omeletterna. Både mättande och väldigt gott. Kul att följa din kostresa.
minasvarld.nu
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Postad i Våran vardag

Förändring

Nu har vi precis ätit frukost efter att ha vaknat vid 9 tiden. Jag älskar dessa dagar som man kan ta det lugnt och inte stressa i väg. Jag gjorde en äggröra till mig och Loui åt yoghurt med flingor. Så nu är vi mätta och ska göra oss i ordning för att ta spårvagnen och handla lite. Här blåser det massor i dag så att vara ute är inget skönt. Loui är lite rädd för blåsten när den är så kraftig. När vi kommer hem så ska jag laga mat sen ska det städas. Sen blir det lek i Louis rum.

Jag vill tacka för alla era fina och peppande kommentarer från i går. Jag har bestämt mig för att lägga om min kost. Så det har jag börjat med redan i dag, jag känner mig så peppad och känner det kommer funka den här gången. Jag kände hela förra året att jag behövde en förändring och nu är jag så redo för att ta tag och göra en förändring. Jag ska även förändra mitt hår, jag ska nämligen permanenta mitt hår så jag får stora lockar.

Gillar

Kommentarer

Postad i Våran vardag

En lugn lördag

Även i dag sov vi länge och låg och drog oss i sängen. Det är ju så skönt och vakna sakta när man är ledig. Vi har hunnit få i oss frukost och nu ser vi på Alfons Åberg. Planerna i dag är att tvätta sängkläderna och byta till nya. Att sova i nytvättade laken är det bästa som jag vet. Känslan är ju så härlig.

Annars i dag så ska jag göra min oljeinpackning med jojobaolja i håret. Denna gång så ska jag låta den sitta i längre än innan. Jag ska även göra en ansiktsmask. Leka med Loui i hans rum och även försöka att laga en av hans bilar som hjulet har försvunnit på. Det är väl det som är planerat just nu.

Då är det dags för mig att vara med i ett länkregn med andra fantastiska bloggare. Som är med i samma facebook grupp som mig. Denna grupp på facebook är en grupp där man länkar sin blogg i dagstrådar och ger och får engagerade kommentarer. Gruppen heter social media support & share group.

https://www.saramadeleine.se/2019/12/26/lattkrankthetsrapport/ https://hannafialotta.blogg.se/2019/december/jag-tror-inte-pa-2.html https://amndiz.se/2019/12/27/varfor-gor-jag-sa-har/ https://innehosina.com/2019/12/27/mest-gillat-pa-instagram-2019/ https://nouw.com/jessicaburman/rensningen-har-borjat-36786362 https://nouw.com/amandizan/god-jul-36775409 http://www.frugan-e.se/2019/12/en-mysig-och-lugn-jul.html?m=1


Gillar

Kommentarer