Postad i Våran vardag

Somrig påsk

Nu har jag nog upplevt alla sorts olika väder när det är påsk. En påsk så snöade det som bara och och det var fullt med snö, jag gjorde en snögubbe och lykta. Det var Louis första påsk men han var bebis då.

Den här påsken är har det vart som en sommardag med 20-21 grader varmt. Härligt som bara den måste jag säga, jag har fått lite fin brun färg, Loui badade i sin lilla pool med sin morbror.

När Loui själv får välja så ska hans skärmen på kepsen vara bak. Han ändrar tillbaka så när någon vänder på hans keps. Han vet hur han vill ha det.

I fredags så tog jag och Loui bussen ut till mamma och Micke. Loui fick en stor glass som han tål. Det tyckte han var gott, självklart så lyckades Loui kleta glass i mitt nytvättade hår. (Så i dag ska jag tvätta om håret tänkte jag.) När Loui sitter där i vagnen vid hållplatsen och äter sin glass så säger han helt plötsligt ”mamma, min glass är trasig.” Jag börjar titta på strut glassen och säger ”nä Loui, du har ätit på glassen så då försvinner glassen.” Loui igen ” nej den är trasigt!” Jag svarar ”Loui du har ätit på glassen så det är det som har hänt, glassen blir ju så när man äter på den.” Loui säger då nä och skrattar. Alla som stod vid hållplatsen log och skrattade lite åt att höra vårt fina prat om en trasig glass 😉

När vi kom ut till mamma så sa Loui att han skulle bada innan han gjorde något annat. Sen fick Loui leta efter påskägg, han fick ett jätte stort påskägg med lego och kinderägg. Perfekt tyckte Loui som satte sig och byggde. Under tiden som Loui letade efter påskägget så hörde vi något som small, vi tänkte att det var en balkong. Tills min bror upptäckte att hjulet på Louis vagn hade fått punka.

Sen kom dom andra så vi åt, lyssnade på musik och pratade. Loui tyckte att det var skönt att vara ute. För er som undrar så smörjde jag in Loui med solskyddsfaktor 50.

Vi var uppe sent i fredags, Loui somnade i mitt knä så bar jag in honom i huset och han hann sova ett par timmar innan han vaknade. Då gick jag in för att få honom att somna om men han hade hunnit bli lite pigg. Så då började dom andra gå hemåt och Micke fixade en smörgås åt Loui som han ville men åt den inte. Mamma och Micke gick och la sig samtidigt som oss. Loui somnade till Emil i Lönneberga och jag somnade strax där efter.

Gårdagen blev väldigt lugn, vi försökte komma på alla olika lösningar att laga ljudet på vagnen. Tills slut sprayade vi sånt som man använder till bilhjul när de blir punka på bilen. Loui somnade i vagnen när vi väntade på bussen. Han var verkligen trött i går. Hemma fick Loui leta efter påskägg och en bok. Sen såg vi bara på film och åt kebab. En riktig mysig dag helt enkelt.

Idag så kommer min vän Annika hit på fika. Loui lär visa upp sitt rum för Annika. Även fast hon har sett de flera gånger. Sen ska vi bara njuta av att vara lediga. Har ni haft en bra påsk?

  • Postad i Våran vardag

Gillar

Kommentarer

Junitjej,
Wow, vilken fantastisk påsk vi har haft! Men tyvärr skrämmer alla bränder mig. Jag hoppas på att det kommer regn snart. Vilket bra påskägg han fick!
www.junitjejen.se
Kamilla,
Underbart samtal om glassen. Barn är för härliga och har så bra svar på saker och ting. Visst har denna påsken varit helt underbar. Som du säger verkligen sommardagar.
kamillaskamera.com/
Kamilla
IP: 82.99.3.229