Postad i Min rosacea

Rosacea en kronisk hudsjukdom

Vi alla har olika saker som vi tycker är jobba med vårat utseende. I mitt fall så har det alltid varit mitt ansikte som jag har tyckte har varit jobbigt. Under hela tonåren så har jag lidit av akne och testat olika salvor och inget har hjälpt. Det blev senare blev till akneärr. Sen jag var 23 år så har jag har rosacea som är en kronisk hudsjukdom som ger rodnad och små blåsor i ansiktet det även kliar, svider och bränner i huden. Min rosacea sitt på pannan, näsan, kinderna och hakan.

Jag gick länge utan att använda några ansiktsprodukter alls för min hyperkänsliga hy i ansiktet regerade direkt när jag använde smink. Huden regerade då genom att bli röd med en svidande och brände känsla. Med det så slutade jag använda allt smink.

Nu har jag sen 1,5 år tillbaka använd Maria åkerbergs ansiktsprodukter som hjälper mig väldigt mycket. Hennes produkter som jag använder är anpassade för alla oss som lider av rosacea. Min rodnad har blivit mindre men jag vet att min rosacea aldrig kommer försvinna som att rosacea är en kronisk hudsjukdom.

Det finns saker som triggar igång rosacea ännu mer och gör att det blir mer rodnad, svidande, brännande i huden. Jag försöker att avstå från vetemjöl, socker, kyla, värme, sol, hudprodukter som inte är bra för min hud och stress.

Sen finns det alltid perioder då rosacea blir värre och huden blir röd, svidande, brännande och kliar. Nu har min rosacea blivit värre och det svider och har sig så mycket att jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Jag har nu köpt vitamin B3, zink och vitamin D3 och hoppas att vitaminerna ska hjälpa till att lindra min rosacea. Jag har även köpt en kräm som är för rosacea som jag ska börja använda. Jag ska börja äta antiinflammatorisk kost. Jag ska även kolla upp hudterapeut som är duktiga och är kunniga om rosacea.

  • Postad i Min rosacea

Gillar

Kommentarer

corkystyle
corkystyle,

Vad bra att du hittat produkter som du kan använda. Inte roligt att ha en kronisk hudsjukdom men otroligt att du kan hålla den i schack med vad du bör undvika i matväg.

nouw.com/corkystyle
Natascha ,

Så härligt att du har hittat produkter som hjälper dig ❤️ Jag har hört mycket bra om dessa produkter men har själv aldrig testat. Ha en fin dag

natascha.bloggplatsen.se
Natascha
IP: 82.99.3.229