Postad i Våran vardag

Kolmårdens djurpark

I går så kom min pappa och hans sambo Ann-Sofie upp från Göteborg för ett besök på Kolmårdens djurpark. Som Loui har längtar dit! Loui var helt uppe i varv innan vi blev hämtade. Först var Loui lite blyg men de gick snabbt över i bilen. Loui pratade på och sa allt som vi skulle titta på. Det största var ju att få krama bamse.

När vi kom in i djurparken så gick vi först till bamses värld och pappa blev lite förvånad att bamses värld var så stort. Sist han var där så var bamses värld väldigt liten, det var när jag och mina syskon var små.

Det var fullt med folk. Men det var rätt så tomt inne i bamses butik där Loui fick en bok av morfar. I bamses butik är det fullt med bamse saker. Loui ville självklart ha en matta med alla bamse figurer och allas hus. Men de var lite dyrt. Det var så mycket folk just där man skulle åka skalmans bilar så där fick man stå i kö i en timme. Så vi beslutade oss för att åka senare istället. Loui gick med på de och se på alla djur först. Loui sprang men hade koll på oss och vi hade koll på honom. Ropade jag på Loui så stannade han, så det var skönt. Efter att vi hade gått ett tag så gick vi och åt mat, på restaurangen som vi åt på så hade vi utsikt över Bråviken som sjön heter som ligger vid Kolmården.

Sen gick vi vidare för att se på snöleoparden men den såg vi inte alls. Vi hade bättre tur hos tigrarna där fick en tiger runt och Loui tyckte att det var häftigt att se den. Där fanns även en jeep som man fick sitta i och Loui satt själv där en stund.

Efter tigrarna så tänkte vi se delfin showen men det var en lång paus så vi köpte kulglass på ben and Jerry. Min tanke var ju att jag och Loui skulle dela på glassen men så tänkte inte Loui riktigt. Men vi delade och Loui tyckte att de var riktigt gott att få äta vanlig glass. (Loui klarar att äta lite av något som är komjölk, för er som inte vet så har Loui komjölksallergi.)

Efter glassen så gick vi bakom där delfin showen är, man kan gå in bakvägen och se där delfinerna vilar. Vilket vi ofta gjorde när jag och mina syskon var små. Loui tyckte att de var häftigt att se delfinerna där. Sen gick vi ut därifrån för att ställa oss i kö för att se delfin showen, men kön var alldeles för lång så vi struntade i det. Vi kollade på sälarna istället och gick vidare i parken.

När vi skulle gå till aporna så gick vi in i en coca cola butik. Dom hade massor med kläder med coca cola och andra små grejer. Jag fick en smart colamugg av pappa där man kunde hälla två olika smaker i samma mugg utan att de blev blandade. Så jag tog cola till mig och Mer till Loui. Så när Loui satt med den muggen i handen så såg det ut som han drack cola, men det gjorde han ju inte han drack mer. Det var en häftig butik.

Vi gick sen vidare och såg noshörningar och andra djur som lever i savannen. Loui hade jätte bråttom till bamse och sprang som bara den. Han ramlade en gång men det gick som tur var bra.

Äntligen fick Loui åka skalmans bilar och se på bamse. Efteråt så blev kön till att krama bamse väldigt lång, men vi lyckades hamna långt fram. När Loui hade kramat bamse och Skalman så fick han snällt sätta sig i vagnen för att vi skulle lämna djurparken. Loui var trött och blev arg 2 gånger på slutet vilket är förståeligt.

Vi hade verkligen en riktigt bra dag på Kolmårdens djurpark i går och Loui är så nöjd med besöket. Der var kul att få träffa pappa och Ann-Sofie igen och göra något som passar alla. Fast nästa gång så ska vi försöka att gå när det inte är högsäsong.

Vi var hemma vid halv åtta tiden och Loui somnade gott i sängen. 

  • Postad i Våran vardag

Gillar

Kommentarer

Michelle,
Vilken kul utflykt för lui . Förstår att han blev glad över att få vara där 😊
michellefrandell.blogg.se
saraabrahamsson
saraabrahamsson,
Jag skulle vilja besöka bamselandet med min dotter men är inte sådär jättetaggad på Kolmården om jag ska vara ärlig. Får se hur vi gör 😊 Kul att det är såpass stort ändå!
nouw.com/saraabrahamsson
Michelle
IP: 82.99.3.229