Postad i Tips

Bästa tipsen inför inskolningen

För er som inte vet så jobbar jag på en förskola här i Norrköping, jag har jobbat på förskola sen 2013. Så nu tänkte jag lista dom bästa tipsen inför inskolningen. Om det är första barnet så vet man inte riktigt av som behövs. Här är min bästa tips.

1. Namna allt! Helst med båda för och efternamn. Kläder, skor, mössa/keps/solhatt, vantar, snutits, napp (bästa är att köpa nappar där barnets namn redan finns på. För med märkpenna och klisterlappar så är det lätt att namnet försvinner).

2. Dubbletter av snutits och napp. Det är väldigt bra att lämna kvar en snutits och napp på förskolan, för då finns dom redan där, så sparar ni tid hemma också och ni slipper stressa på morgonen. Stressiga föräldrar blir stressade barn.

3. Skolar du in en 1 åring? Se till att ha 3 av varje klädesplagg på förskolan. Jag lovar att det går åt! Visst, hakklappen skyddar lite men inte allt.

4. Enklast är att ha kläder som man kan ha lager på lager. Det är mycket enklare att ta av en tröja än att byta jacka.

5. Fodrade regnkläder och fodrade stövlar är verkligen att rekommendera. Andra blir det lätt kallt för barnet i vanliga gummistövlar och regnkläder.

6. Räkna med att något klädesplagg, mössa, vantar kommer försvinna. Så man behöver inte det dyraste.

7. Det bästa är att låta barnen ha mjuka kläder på förskolan än jeans.

8. För att underlätta för personalen så kan man köpa skor med kardborreband! Det uppskattas väldigt mycket. Tänk er själva att stå och knyta 15 par skor.

Jag hoppas att min lista gav dig ett par tips.

  • Postad i Tips

Gillar

Kommentarer

TinaHagglund
TinaHagglund,
Jätte bra tips. 👌🏻
nouw.com/tinahagglund
Jennysvardag
Jennysvardag,
Jag vet 💪🏻
nouw.com/jennysvardag
sillyme
sillyme,
Vilka bra tips!!! 😍
nouw.com/sillyme
Jennysvardag
Jennysvardag,
Kul att du gillar dom 😊
nouw.com/jennysvardag
IP: 82.99.3.229